About

Ko sam ja?

Ja sam neko ko je dugo bio veoma lenj. Ovaj blog kao i ideje za njega su nastajale nekoliko godina u mojoj glavi, a nikako da sednem i realizujem ih. Kada sam ljudima govorila da ću da započnem svoj blog par njih mi je reklo ”pa što da ne?! mislim ako imaš talenta za pisanje ”. Hm, o tom detalju nisam razmišljala, samo sam mislila kako ja imam ponešto pametno da podelim sa drugima, a sad o mom talentu ili ne-talentu sudićete vi. Ovaj blog će se najviše ticati učenja stranih jezika i putovanja, jer su to moje dve velike ljubavi.

A ko sam ja zapravo ? Sebe je uvek teško definisati, volim reći da sam hedonista, sanjar i poliglota u nastanku. Neki bi rekli da već jesam poliglota ali sa pet jezika koje sad govorim bih volela da dođem do cifre od deset.

Čime se bavim ? Studirala sam francuski jezik i književnost u Novom Sadu, završila ga i posle radila na više mesta kao profesor, prevodilac, vođa maloletnih učenika u školama jezika u inostranstvu itd. Do sledeće godine se nadam da ću biti i poznata blogerka.

Zašto se blog zove amelieserbie? Verujem da je većina vas pogledala film Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain ? Po mnogim tačkama se poistovećujem sa glavnom junakinjom, a i stranica za časove na fejsbuku nosi to ime već godinama.

Zašto da me pratite? Posebno kad nisam ni sigurna da posedujem talenat za ovu vrstu pisanija. Pa kao što rekoh, smatram da imam ponešto interesantno da podelim sa vama a nadam se da biće i korisno. Tako da ako ste ljubitelji putovanja i/ili učenja stranih jezika, ispratite moje (ne)talentovano pisanije 🙂 On y va!

DSCN1881

Advertisements