Kako da nađeš dečka?

– Jesi čula za hater?

-Šta ti je to?

-To ti je dating app pomoću koje možeš naći ljude koji mrze iste stvari kao i ti, do jaja zar ne ? Ako mrzite dovoljno istih stvari onda ste match!

-Moćno zvuči, realno mnogo kulnije nego tamo neki tinder.

-Da, na tinderu svi sad traže samo seks..

-A šta li to traže na hater-u ?

Čini se najveći problem mladih žena u 21. Veku, pored pronalaženja posla u Srbiji, sve se single dame pitaju kako pronaći partnera. Kako sam ranije uvek zabadala u neke duže veze i onda odlučila da neki period soliram i uživala u tome, često sam dobijala pitanja tipa ‘nemaš nikog?’ ‘a ne fali ti?’ ‘A koliko ono imaš godina? Aha. Pa dobro, naići će neko, ne brini.. ‘ A ček ko je rekao da brinem ?

Mnogi misle da je uživanje u samačkom životu samo mit. Zašto bi neko uživao da bude sam ako je cilj života udati se i imati decu? Bože moj, pa zašto smo na ovoj planeti? I kako to neko trpi da bude sam.. Zašto si tako izbirljiva? Šta ti tačno tražiš? A da, ti si tamo neki sanjar misliš sad ću da izmaštam savršenog muškarca i on će se magično pojaviti u mom životu. Ti si u tom tripu, zar ne? Pa načekaćeš se.. ako ga i dočekaš uopšte. Srećno u svakom slučaju.

Kako prolaze godine sve više osoba iz mog okruženja se udaje/ženi, dobija decu.  Neki su stigli i da se razvedu. Sve češće primećujem da se moji poznanici venčavaju jer ‘im je vreme’. Kao dete razvedenih roditelja nikad mi ne bi palo na pamet da se vezujem za nekog za koga sto posto nisam sigurna da je prava osoba za mene. Da li verujem u srodne duše? Ne znam, ne postoje savršeni ljudi, ali postoje sigurno ljudi savršeni za vas. Ali te savršene ne možete tražiti, možete ih samo slučajno pronaći.

O mojim novogodišnjim odlukama pisala sam u ovom postu. Možda nisam naglasila kako mi je najbitnija odluka bila da skontam šta i gde želim da radim. Nisam zadovoljna u svom selu malom pa sam sebi dala zadatak da saznam gde želim da se nastanim, možda ne zauvek, ali u narednih par godina svog života. Osim te odluke donela sam jos pregršt malih i često bih o njima razglabala sa svojim prijateljicama koje bi me pitale ‘a ljubav?’ Pa ljubav će da se nađe, ali čekaj prvo sebe da nađem, kad se nastanim gde odlučim i kada smislim svoj biznis onda će se taj neko pojaviti. Kad se moje sve kockice slože, sigurna sam u to. Na šta mi je moja Kika rekla ‘lepo si ti to smislila, ali život tako ne funkcioniše. Nikad ne znaš šta te sutra čeka.’ Ne, ne, ja sam odlučila sad se lepo fokusiram na sebe, ovo je moja godina. I onda život kaže -e pa nećeš!

13.januar 2018. Doček srpske nove godine. Nisam o tom prazniku ni razmišljala. O čemu jesam razmišljala je da mi se jako ide na Marčelov koncert u Novom Sadu, međutim nisam našla društvo. Pa šta da se radi aj da mi ne propadne dan bar ću izaći u ovoj buđavoj Subotici. Tog dana sam pogledala novu epizodu jedne od mojih omiljenih serija Crazy ex girlfriend. Komedija sa muzičkim numerama. Jedna od favorita iz te konkretne epizode mi je bila Without love you can save the world koju sam prosto morala da podelim sa mojim prijateljima na fejsu što su oni svi iskulirali, 1000 friends-  0 likes. Pa sam onda nekima morala da je prosledim na messengeru, e tako lepo sad ne možete više da je iskulirate.  And the rythm is so catchy! Morate je poslušati. I ceo dan sam bila u fazonu kako bez ljubavi imaš toliko slobodnog vremena i možeš baš produktivno da trošiš svoje vreme i fokusiraš se na bitne stvari u životu. Da, da, tako je, pomislite koliko vremena potrošite samo misleći na osobu koju volite umesto da pročitate ili čak napišete knjigu. Simple facts. I onda je karma rekla ‘seri, seri, moj golube beli’.

social3.jpg

Pošto u određeni kafić u mom gradu izlazim samo jer mi se igra stoni fudbal tamo, bila sam prilično razočarana što niko od mojih prijatelja nije hteo da ga igra sa mnom. Međutim to me nikad nije sprečavalo da smaram nepoznate ljude da igraju sa mnom, posebno nakon dve-tri čašice vina. Tako sam mu prišla. Pošto je sedeo sam dok su njegovi prijatelji igrali nije imao ništa protiv da im se pridružimo. We both sucked at this game but we didn’t care. Razmenili smo brojeve and the rest is history..

Poenta priče je da ne tražite. Zaista je istina da će vam neke stvari doći kada se najmanje nadate i kada ste za njih spremni. Džaba ti služe filet mignon ako si se malopre najeo masnog bureka i nije ti ni do čega. Da li ova metafora ima smisla? Ja mislim da ima. Sve u svoje vreme. Jer sa osobom koja je za vas zaista ćete odmah osetiti klik, instant konekciju koja ne može da se negira uprkos svim preprekama. Druga bitna poruka svim čitaocima je- don’t settle. Life’s too short to be with someone who you don’t love all the way. Ne ostajte u lošim vezama iz straha ili misleći pa ništa nije idealno. I nije, ali sami biramo kolika nam je količina idealnog potrebna, koliko zaslužujemo. Bolje je biti sam nego u lošem društvu. Ako ste sami i mislite da je krajnje vreme da nađete životnog saputnika najbolja stvar koju možete uraditi je posvetiti se sebi. Svojim hobijima, strastima, snovima.. A kad budete zadovoljni sobom prava osoba će ušetati u vaš život. True story. And it’s gonna be legend- wait for it- dary!

gghh

Advertisements

One thought on “Kako da nađeš dečka?”

  1. Slažem se sa zaključkom teksta – da treba da se posvetiš sebi ako želiš da nađeš nekog sličnih interesovanja, nekog s kim ćeš biti zadovoljna. Momak svakako neće doći na naša kućna vrata i reći da je to on.
    Međutim, ne mora to uvek da klikne na prvu, ali je poenta da, ako vam se neko svidi, date tom nekom šansu. I isto tako, da ne čekate da on prvi priđe. Ne vidim ništa loše u tome da devojka priđe momku i započne konverzaciju. Ako ste mu dovoljno zaninljive, i ako je dovoljno kvalitetan momak, zainteresovaće ga, ako ništa, vaša hrabrost da priđete.
    Naći dečka ( a tu ne mislim na šeme i varijante) nije teško ako se opustite i budete prave vi. Kvalitetna osoba privlači, osmeh privlači, samopouzdanje privlači.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s